Deze keer geen blog maar een mooi interview met mij in het Deventer Nieuws. Klik hier om het artikel te lezen in het Deventer Nieuws of lees hieronder.

Positief effect van natuur op onze gezondheid

“Zijn wie je echt bent, de dingen doen die je leuk vindt en zijn met mensen die je liefhebt, dan leid je het leven dat bij je past en zullen je ogen stralen.” Mensen daarbij helpen, geeft Birgit Harms shining eyes! Zij is sinds 1 januari de trotse eigenaresse van haar gelijknamige bedrijf. “Mijn energie krijg ik door mensen te helpen zich te ontwikkelen zodat zij dichter komen bij wie ze werkelijk zijn. Shining Eyes is voor iedereen die wil groeien als mens, zowel thuis als op het werk.” Vind je het moeilijk om je grenzen aan te geven of om balans te houden tussen werk en privé? Ben je leidinggevende en wil je jouw leiderschap verder ontwikkelen of gun je jouw team(s) professionele begeleiding bij hun ontwikkeling? Dit zijn enkele voorbeelden van coachingsvragen waarmee je bij Birgit terecht kan.

Birgit heeft jarenlang gewerkt in de TBS en de GGZ, de laatste tien jaar als manager. Ze heeft veel mensen en teams gecoacht en begeleid. En ze is zichzelf altijd blijven ontwikkelen. “Ik heb mij onder andere verdiept in positieve gezondheid en dienend leiderschap. Waarden die daarin centraal staan, staan bij mij ook centraal. Authenticiteit, moed, vrijheid. Ik houd mensen een spiegel voor en stel  veel vragen. Vragen die helpen om zelf tot inzichten te komen en eigen antwoorden te vinden. Ik loop mee in je ontwikkeling, letterlijk, want alle sessies brengen we in principe buiten door.”

Inmiddels zijn er talloze wetenschappelijke onderzoeken die laten zien wat het positieve effect van de natuur is op onze gezondheid en ons welzijn. “Tijd doorbrengen in de natuur zorgt voor een dalende bloeddruk, het afnemen van stresshormonen en het verbetert het immuunsysteem.” Een fikse wandeling in het groen brengt bovendien hoofd en hart meer met elkaar in verbinding, waardoor je vervolgens ook dichter bij je eigen natuur, intuïtie én dus je eigen oplossingen komt. En daarom vinden alle coachingsessies plaats in een mooi bos of natuurgebied.

Wie geïnteresseerd is om met Birgit een traject te volgen kan haar bellen of mailen voor een vrijblijvende kennismaking. Op haar website kun je ook lezen over vergoedingsmogelijkheden vanuit werkgevers, bijvoorbeeld inzet loopbaan- of opleidingsbudget. Shining Eyes Coaching en Training, tel: 06 28437479, birgit@shining-eyes.nlwww.shining-eyes.nl

Contactgegevens

Shining Eyes Coaching & Training

E: birgit@shining-eyes.nl
T: +31628437479
KvK: 84977566
BTW nr.: NL003006290B61

Locatie

Shining Eyes Coaching & Training is gevestigd in Deventer. Sessies vinden voornamelijk plaats op locaties buiten (denk aan bos, natuurgebied, park, e.d.) en zijn derhalve niet gebonden aan een vaste standplaats of omgeving.

Contactgegevens

Shining Eyes Coaching & Training

E: birgit@shining-eyes.nl
T: +31628437479
KvK: 84977566
BTW nr.: NL003006290B61

Locatie

Shining Eyes Coaching & Training is gevestigd in Deventer. Sessies vinden voornamelijk plaats op locaties buiten (denk aan bos, natuurgebied, park, e.d.) en zijn derhalve niet gebonden aan een vaste standplaats of omgeving.

Algemene Informatie

Bewustzijn en zingeving

In veel studies is aangetoond dat een scherper bewustzijn en een grotere focus op zingeving sterk bijdragen aan geluk. Toch rennen we maar door en staan we te weinig stil bij wat er gebeurt in ons leven. Is dit bij jou ook het geval en wil je dit veranderen? Samen met de coach kijk je naar je werk en leven. Je observeert je gedachten en gevoelens en de betekenis daarvan voor jouw welbevinden. Dankzij dit bewustzijn verstevig je het contact met jezelf en sta je (weer) aan het roer van je eigen leven. Ook als er tegenslagen en uitdagingen op je pad komen.

Veerkracht

Soms heb je het gevoel dat het elastiek te veel is uitgerekt. Je krijgt jezelf niet meer ‘opgepept’ en kleine gebeurtenissen kunnen je al van streek maken. Je incasseringsvermogen lijkt uitgeput en je krijgt steeds vaker te horen dat je je druk maakt ‘om niks’. Coaching kan je helpen om meer veerkracht te ontwikkelen. Je bent je meer bewust van je valkuilen en kunt de uitdagingen van het leven en werk weer makkelijker aan. Door samen met de coach te kijken naar onderliggende patronen, neemt je veerkracht niet alleen op de korte maar ook op de lange termijn toe.

Balans werk en privé

Een goede balans tussen werk en privé… Je weet dat het belangrijk is, maar krijgt het niet goed voor elkaar. ‘s Avonds ben je uitgeblust. En op je werk functioneer je minder goed dan je zou willen. Met de coach onderzoek je de balans in je leven. Je ontdekt welke valkuilen of stressoren de balans verstoren. Je kijkt naar je energie en de verdeling ervan. En je leert hoe je anders kunt aankijken tegen verplichtingen en waar de ruimte zit voor een gezondere balans. Dat geeft energie.

Communicatie en interactie

Miscommunicatie, een misverstand, irritaties… Het is niet vreemd als je hier wel eens mee te maken krijgt. We luisteren soms maar half, vullen in voor de ander of zijn gewoonweg niet duidelijk in onze communicatie. Met je coach onderzoek je hoe effectief jouw wijze van communiceren is en hoe de interactie met anderen verloopt. Ben je zuiver en bewust in je waarneming? Wordt je boodschap goed begrepen en bereik je wat je wilt met je gesprekken? Zorg je voor een goede balans tussen praten en diepgaand luisteren? Met coaching ben je snel bij de kern en dat levert je veel op.