Birgit Harms

Authenticiteit. Vrijheid. Moed.

Birgit Harms

Authenticiteit. Vrijheid. Moed.

Ik, Birgit Harms, ben geboren in 1979, getrouwd en moeder van 2 prachtige kinderen. Samen met onze hondjes brengen wij graag tijd door in de natuur.

Ruim 20 jaar geleden begon ik mijn werkzame leven in de Geestelijke Gezondheids Zorg(GGZ). Van Verpleegkundige naar groepsleider van jongeren met ernstige gedragsproblemen en van Sociotherapeut in een TBS kliniek naar Leidinggevende van verschillende afdelingen en teams in de (spoedeisende) GGZ. Gelukkig heb ik tijdens deze jaren altijd kunnen investeren in mijn eigen groei en ontwikkeling. 

Verschillende opleidingen, trainingen, cursussen en leergangen hebben mij  gevormd tot wie ik nu ben. Ik ben dankbaar voor deze ontwikkeling en groei en voor mijn eerste kennismaking met Dienend Leiderschap tijdens de Academische Leergang “Nieuw Leiderschap in Organisaties”. Nog veel dankbaarder ben ik voor het vervolg dat het heeft gekregen in de jaren daarna. Een open, eerlijke en nieuwsgierige houding ten opzichte van de ander, het écht luisteren en bewust en met volle aandacht in het moment zijn, is wat ik omarm.

Mijn belangrijkste kernwaarden zijn Authenticiteit, Vrijheid en Moed. Ik leef en werk vanuit mijn hart, vertrouw blind op mijn gevoel en ben helder en direct in mijn communicatie. Als coach mag je van mij oprechte betrokkenheid en volledige aandacht verwachten maar houd ook rekening met prikkelende vragen en confronterende spiegels. Mijn intentie is om je te leiden naar inzichten die jou verder helpen in je eigen groei en ontwikkeling. Ik kan jouw antwoorden niet geven maar ik kan je wel helpen je eigen antwoorden te vinden. 

Voor mij is onze samenwerking geslaagd als jij met “Shining Eyes” afscheid neemt.

Contactgegevens

Shining Eyes Coaching & Training

E: birgit@shining-eyes.nl
T: +31628437479
KvK: 84977566
BTW nr.: NL003006290B61

Contactgegevens

Shining Eyes Coaching & Training

E: birgit@shining-eyes.nl
T: +31628437479
KvK: 84977566
BTW nr.: NL003006290B61

Algemene Informatie

Bewustzijn en zingeving

In veel studies is aangetoond dat een scherper bewustzijn en een grotere focus op zingeving sterk bijdragen aan geluk. Toch rennen we maar door en staan we te weinig stil bij wat er gebeurt in ons leven. Is dit bij jou ook het geval en wil je dit veranderen? Samen met de coach kijk je naar je werk en leven. Je observeert je gedachten en gevoelens en de betekenis daarvan voor jouw welbevinden. Dankzij dit bewustzijn verstevig je het contact met jezelf en sta je (weer) aan het roer van je eigen leven. Ook als er tegenslagen en uitdagingen op je pad komen.

Veerkracht

Soms heb je het gevoel dat het elastiek te veel is uitgerekt. Je krijgt jezelf niet meer ‘opgepept’ en kleine gebeurtenissen kunnen je al van streek maken. Je incasseringsvermogen lijkt uitgeput en je krijgt steeds vaker te horen dat je je druk maakt ‘om niks’. Coaching kan je helpen om meer veerkracht te ontwikkelen. Je bent je meer bewust van je valkuilen en kunt de uitdagingen van het leven en werk weer makkelijker aan. Door samen met de coach te kijken naar onderliggende patronen, neemt je veerkracht niet alleen op de korte maar ook op de lange termijn toe.

Balans werk en privé

Een goede balans tussen werk en privé… Je weet dat het belangrijk is, maar krijgt het niet goed voor elkaar. ‘s Avonds ben je uitgeblust. En op je werk functioneer je minder goed dan je zou willen. Met de coach onderzoek je de balans in je leven. Je ontdekt welke valkuilen of stressoren de balans verstoren. Je kijkt naar je energie en de verdeling ervan. En je leert hoe je anders kunt aankijken tegen verplichtingen en waar de ruimte zit voor een gezondere balans. Dat geeft energie.

Communicatie en interactie

Miscommunicatie, een misverstand, irritaties… Het is niet vreemd als je hier wel eens mee te maken krijgt. We luisteren soms maar half, vullen in voor de ander of zijn gewoonweg niet duidelijk in onze communicatie. Met je coach onderzoek je hoe effectief jouw wijze van communiceren is en hoe de interactie met anderen verloopt. Ben je zuiver en bewust in je waarneming? Wordt je boodschap goed begrepen en bereik je wat je wilt met je gesprekken? Zorg je voor een goede balans tussen praten en diepgaand luisteren? Met coaching ben je snel bij de kern en dat levert je veel op.