Waarom investeren in groei en ontwikkeling.

Waarom investeren in groei en ontwikkeling.

Gelukkige medewerkers leiden tot een succesvolle organisatie

Begin met luisteren en blijf luisteren

Werknemers die graag gelukkig en gezond willen zijn op het werk, hopen dat hun organisatie hier genoeg om geeft en regelmatig feedback vraagt. Het continu meten van stemmingen op het werk en wat werknemers (de)motiveert op de werkvloer is beter dan alleen een jaarlijkse steekproef (functioneringsgesprekken of een medewerkerstevredenheidsonderzoek). Onderzoek ondersteunt dit gevoel sterk.

Maar ook in de praktijk blijkt continue feedback managers in staat te stellen om onmiddellijk te reageren op HR problemen, om de impact van hun oplossingen te zien en om trends op de lange termijn te volgen. Dus waarom nemen we deze voorzorgsmaatregelen niet?

Feiten uit onderzoek (naar gelukkige werknemers)

  • Een medewerker wiens stem wordt gehoord op de werkvloer, is 4,6 keer meer geneigd om zijn beste prestaties te leveren (Salesforce Research, 2017)
  • Volgens 92% van de werknemers is empathie belangrijk voor het behoud van werknemers (Businessolver, 2019)

Wanneer je praat, herhaal je alleen wat je al weet. Maar als je luistert, zou je iets nieuws kunnen leren.

Dalai Lama

Geluk brengt succes, neem het serieus

De afgelopen 20 jaar zijn er veel onderzoeken gedaan die de correlatie tussen gelukkige, betrokken werknemers en positieve financiële bedrijfsresultaten aantonen. Maar het is minstens zo belangrijk dat gelukkige werknemers zich ook vertalen in andere voordelen. Denk aan lager personeelsverloop, verhoogde innovatie, lager ziekteverzuim, minder burn-outs, betere klantervaring en een betere werkgeversreputatie.

Feiten uit onderzoek

  • Bedrijven met betrokken medewerkers halen 2,5 keer meer omzet in vergelijking met concurrenten met lage betrokkenheidsniveaus (Hay Group)
  • Organisaties met gelukkige en betrokken medewerkers laten een productiviteitstoename van 31% zien en een groei in het verkoopsucces van 37% (Shawn Achor, 2011

Al deze onderzoeken lijken echter niet voldoende voor organisaties om zich meer te richten op werknemersgeluk en dit ook vaker dan eens per jaar te meten. Om écht te veranderen is vaak een dramatische gebeurtenis nodig, zoals belangrijke werknemers die aangeven te vertrekken of een burn-out krijgen, wanneer het eigenlijk te laat is.

Succes is niet de sleutel tot geluk. Geluk is de sleutel tot succes.

Albert Schweitzer

Ongelukkige werknemers laten je achter (met kosten!)

Organisaties zullen zich inspannen om deze werknemers te vervangen. Hiervoor gebruiken ze tijd en middelen om werk over te dragen en mensen te werven, in te huren, te integreren en trainen. Om nog maar te zwijgen van de andere administratieve kosten en activiteiten die komen kijken bij personeelsverloop of langdurig ziekteverzuim.

Voorbeeld van personeelsverloop kosten:

  • Onderzoek van SHRM suggereert dat vervangingskosten geassocieerd met personeelsverloop kunnen oplopen tot 50% – 60% van het jaarsalaris van een werknemer, met totale kosten variërend van 90% – 200%. Stel dat een werknemer 60.000 EUR per jaar verdient, dan kan het gemiddeld 30.000 – 45.000 EUR kosten om die werknemer te vervangen.

Voorbeeld van burn-out kosten:

  • Laten we een voorbeeld nemen van een zorginstelling met 500 werknemers. In Nederland kampt 14,5% van de werknemers in de gezondheidszorg met burn-out symptomen. Dat zijn 72 werknemers in het voorbeeldbedrijf. De gemiddelde herstelperiode van een burn-out is 8 maanden en de gemiddelde ziekteverlofkosten zijn 244 EUR per werkdag. Dus als de kosten per maand 5.368 EUR zijn, kunnen de kosten met 72 werknemers oplopen tot 3.000.000 EUR.
  • En wat als we dit vanuit een besparingsperspectief bekijken? Gelukkige werknemers leiden tot 80% minder burn-outs. Dat vermindert het aantal werknemers met burn-out symptomen in het voorbeeldbedrijf tot 15. Ziekteverlofkosten zijn nu slechts 645.000 EUR per jaar. Als de werknemers in dit bedrijf gelukkig zijn, kan 2.355.000 EUR worden bespaard.

Denk voor een nog overtuigendere business case eens aan jouw eigen medewerkers en vervang de cijfers in de voorbeelden door cijfers of HR-statistieken van je eigen organisatie. Burn-out en verloop hebben een directe impact op de financiële resultaten en elke organisatie heeft hiermee te maken. Een lichte vermindering in het verloop of het aantal burn-outs kan organisaties miljoenen euro’s besparen!

Contactgegevens

Shining Eyes Coaching & Training

E: birgit@shining-eyes.nl
T: +31628437479
KvK: 84977566
BTW nr.: NL003006290B61

Locatie

Shining Eyes Coaching & Training is gevestigd in Deventer. Sessies vinden voornamelijk plaats op locaties buiten (denk aan bos, natuurgebied, park, e.d.) en zijn derhalve niet gebonden aan een vaste standplaats of omgeving.

Contactgegevens

Shining Eyes Coaching & Training

E: birgit@shining-eyes.nl
T: +31628437479
KvK: 84977566
BTW nr.: NL003006290B61

Locatie

Shining Eyes Coaching & Training is gevestigd in Deventer. Sessies vinden voornamelijk plaats op locaties buiten (denk aan bos, natuurgebied, park, e.d.) en zijn derhalve niet gebonden aan een vaste standplaats of omgeving.

Algemene Informatie

Bewustzijn en zingeving

In veel studies is aangetoond dat een scherper bewustzijn en een grotere focus op zingeving sterk bijdragen aan geluk. Toch rennen we maar door en staan we te weinig stil bij wat er gebeurt in ons leven. Is dit bij jou ook het geval en wil je dit veranderen? Samen met de coach kijk je naar je werk en leven. Je observeert je gedachten en gevoelens en de betekenis daarvan voor jouw welbevinden. Dankzij dit bewustzijn verstevig je het contact met jezelf en sta je (weer) aan het roer van je eigen leven. Ook als er tegenslagen en uitdagingen op je pad komen.

Veerkracht

Soms heb je het gevoel dat het elastiek te veel is uitgerekt. Je krijgt jezelf niet meer ‘opgepept’ en kleine gebeurtenissen kunnen je al van streek maken. Je incasseringsvermogen lijkt uitgeput en je krijgt steeds vaker te horen dat je je druk maakt ‘om niks’. Coaching kan je helpen om meer veerkracht te ontwikkelen. Je bent je meer bewust van je valkuilen en kunt de uitdagingen van het leven en werk weer makkelijker aan. Door samen met de coach te kijken naar onderliggende patronen, neemt je veerkracht niet alleen op de korte maar ook op de lange termijn toe.

Balans werk en privé

Een goede balans tussen werk en privé… Je weet dat het belangrijk is, maar krijgt het niet goed voor elkaar. ‘s Avonds ben je uitgeblust. En op je werk functioneer je minder goed dan je zou willen. Met de coach onderzoek je de balans in je leven. Je ontdekt welke valkuilen of stressoren de balans verstoren. Je kijkt naar je energie en de verdeling ervan. En je leert hoe je anders kunt aankijken tegen verplichtingen en waar de ruimte zit voor een gezondere balans. Dat geeft energie.

Communicatie en interactie

Miscommunicatie, een misverstand, irritaties… Het is niet vreemd als je hier wel eens mee te maken krijgt. We luisteren soms maar half, vullen in voor de ander of zijn gewoonweg niet duidelijk in onze communicatie. Met je coach onderzoek je hoe effectief jouw wijze van communiceren is en hoe de interactie met anderen verloopt. Ben je zuiver en bewust in je waarneming? Wordt je boodschap goed begrepen en bereik je wat je wilt met je gesprekken? Zorg je voor een goede balans tussen praten en diepgaand luisteren? Met coaching ben je snel bij de kern en dat levert je veel op.