Dienend Leiderschap en Kinderen voor Kinderen.

Dienend Leiderschap en Kinderen voor Kinderen

14 september 2022

Ik wil graag iets met jullie delen. Delen om te inspireren en delen uit dankbaarheid. Want nog iedere dag ben ik dankbaar voor het moment dat ik mocht kennismaken met Dienend Leiderschap. Vanaf het eerste moment heeft het mij geraakt en het inspireert mij dagelijks om de mooiste versie van mezelf te zijn. De komende weken zal steeds één van de kenmerken van Dienend Leiderschap in een post voorbij komen, geïnspireerd door mijn dagelijkse praktijk.

Inmiddels is de vakantie voorbij, zijn de kinderen weer naar school en zijn wij als moeders aan het werk. De structuur zit er weer goed in.

Ruim zes weken hebben wij mogen genieten van een prachtige zomer. Dit jaar hebben we met ons gezin een paar weken doorgebracht in Italië op een camping in de Toscane, vlakbij zee. Het was fijn om even helemaal weg te zijn, andere mensen om je heen, andere geuren en smaken en een andere taal.

Mijn vrouw zegt dat de vakantie al begint met de reis. Ikzelf ervaar dat anders. 1500 km rijden met 2 kinderen in de leeftijd van “ik vind het heel moeilijk om zo lang stil te zitten” en “ik heb nog vrij weinig besef van tijd, dus 300x vragen of we er al bijna zijn is heel logisch”, is voor mij een serieuze uitdaging. Maar één van de mooie bijwerkingen van het reizen met jonge kinderen is de muziek, jawel, Kinderen voor Kinderen! Los van dat deze muziek onze dochter zelfs lijkt te helpen tegen wagenziekte, hebben de liedjes van dit groepje zingende kids ook af en toe ook echt een mooie boodschap.

Als het gaat over Dienend Leiderschap, dan begint het voor mij bij Authenticiteit. En laat Kinderen voor Kinderen daar nou een liedje over zingen! Serieus, ik maak geen grap. Op het moment dat ik echt ging luisteren naar wat ze zongen werd ik oprecht geraakt en zelfs bijna ontroerd door hoe mooi de tekst is van het liedje “Worden wat je wil”. Kort gezegd gaat het over dat je kan worden wat je wil, over de vraag waarmee jij het verschil wil maken en… “je bent pas iets geworden als je bent wie je bent”. Kinderen voor Kinderen heeft het over Authenticiteit en over hoe je daarmee het verschil maakt!

Nadat we een paar keer uit volle borst hadden meegezongen, was het een prachtige gelegenheid om eens met elkaar te kletsen over dit eerste en misschien wel belangrijkste kenmerk van dienend leiderschap. Want wat betekent het eigenlijk om te zijn wie je bent? En hoe weet je of je echt bent wie je bent? Ben je altijd wie je echt bent of doe je soms ook wel eens iets wat eigenlijk niet zo goed bij je past omdat je denkt dat iemand anders dat leuker vindt?

Het was fascinerend om met onze dame van 5 en onze jongen van 7 dit gesprek te voeren. Bijzonder om te voelen dat de intentie van kinderen zo puur is en dat ze vragen stellen omdat ze echt nieuwsgierig zijn naar het antwoord.

Ik voel iets van dankbaarheid naar Kinderen voor Kinderen omdat ze op een hele toegankelijke manier zorgen voor bewustwording bij onze kids. Bewustwording op dit soort belangrijke thema’s is naar mijn mening van onschatbare waarde omdat het zo enorm bijdraagt aan een de groei en ontwikkeling van deze volgende generatie.

Laat het een inspiratie zijn voor iedereen die zoekende is naar zijn of haar authentieke ik en laten we elkaar vooral vragen blijven stellen omdat we echt nieuwsgierig zijn naar het antwoord.

Voel je vooral vrij om hieronder te reageren / te inspireren / te delen hoe jij bezig bent met Authenticiteit of hoe jij bent als dienend leider, op je werk of thuis.

Wil je meer weten?

Wil je graag meer weten over dit onderwerp of kun je wel wat hulp gebruiken bij het jezelf leren kennen of van jezelf leren houden? Kijk dan bij Coaching of neem contact met mij op.

Contactgegevens

Shining Eyes Coaching & Training

E: birgit@shining-eyes.nl
T: +31628437479
KvK: 84977566
BTW nr.: NL003006290B61

Locatie

Shining Eyes Coaching & Training is gevestigd in Deventer. Sessies vinden voornamelijk plaats op locaties buiten (denk aan bos, natuurgebied, park, e.d.) en zijn derhalve niet gebonden aan een vaste standplaats of omgeving.

Contactgegevens

Shining Eyes Coaching & Training

E: birgit@shining-eyes.nl
T: +31628437479
KvK: 84977566
BTW nr.: NL003006290B61

Locatie

Shining Eyes Coaching & Training is gevestigd in Deventer. Sessies vinden voornamelijk plaats op locaties buiten (denk aan bos, natuurgebied, park, e.d.) en zijn derhalve niet gebonden aan een vaste standplaats of omgeving.

Algemene Informatie

Bewustzijn en zingeving

In veel studies is aangetoond dat een scherper bewustzijn en een grotere focus op zingeving sterk bijdragen aan geluk. Toch rennen we maar door en staan we te weinig stil bij wat er gebeurt in ons leven. Is dit bij jou ook het geval en wil je dit veranderen? Samen met de coach kijk je naar je werk en leven. Je observeert je gedachten en gevoelens en de betekenis daarvan voor jouw welbevinden. Dankzij dit bewustzijn verstevig je het contact met jezelf en sta je (weer) aan het roer van je eigen leven. Ook als er tegenslagen en uitdagingen op je pad komen.

Veerkracht

Soms heb je het gevoel dat het elastiek te veel is uitgerekt. Je krijgt jezelf niet meer ‘opgepept’ en kleine gebeurtenissen kunnen je al van streek maken. Je incasseringsvermogen lijkt uitgeput en je krijgt steeds vaker te horen dat je je druk maakt ‘om niks’. Coaching kan je helpen om meer veerkracht te ontwikkelen. Je bent je meer bewust van je valkuilen en kunt de uitdagingen van het leven en werk weer makkelijker aan. Door samen met de coach te kijken naar onderliggende patronen, neemt je veerkracht niet alleen op de korte maar ook op de lange termijn toe.

Balans werk en privé

Een goede balans tussen werk en privé… Je weet dat het belangrijk is, maar krijgt het niet goed voor elkaar. ‘s Avonds ben je uitgeblust. En op je werk functioneer je minder goed dan je zou willen. Met de coach onderzoek je de balans in je leven. Je ontdekt welke valkuilen of stressoren de balans verstoren. Je kijkt naar je energie en de verdeling ervan. En je leert hoe je anders kunt aankijken tegen verplichtingen en waar de ruimte zit voor een gezondere balans. Dat geeft energie.

Communicatie en interactie

Miscommunicatie, een misverstand, irritaties… Het is niet vreemd als je hier wel eens mee te maken krijgt. We luisteren soms maar half, vullen in voor de ander of zijn gewoonweg niet duidelijk in onze communicatie. Met je coach onderzoek je hoe effectief jouw wijze van communiceren is en hoe de interactie met anderen verloopt. Ben je zuiver en bewust in je waarneming? Wordt je boodschap goed begrepen en bereik je wat je wilt met je gesprekken? Zorg je voor een goede balans tussen praten en diepgaand luisteren? Met coaching ben je snel bij de kern en dat levert je veel op.